Samtidig med at jeg begynte å jobbe som regnskapsfører for Biologisk-dynamisk Forening så deltok to venner på årsmøtet for Øverland Andelslandbruk som på den tiden var Norges første og største andelslandbruk. På årsmøtet ble det gjort oppmerksom på at andelslandbruket trengte en ny regnskapsfører og mine venner anbefalte da meg som ny regnskapsfører.
I mars 2012 fikk jeg en en telefon i fra daglig leder hos Øverland Andelslandbruk og det endte med at jeg møtte opp til et intervju med daglig leder og et av styremedlemmene. Daglig leder hadde i mellomtiden snakket med daglig leder i Biologisk-dynamisk Forening for å få hennes vurdering av meg som regnskapsfører og hun anbefalte meg på det varmeste.
Intervjuet gikk bra og jeg fikk oppdraget med å være regnskapsfører for Øverland Andelslandbruk. Det viste seg etterhvert at oppdraget ville ta langt mer tid enn planlagt og jeg spurte derfor rådgiveren ved Mølla Kompetansesenter om jeg kunne gjøre om oppdraget som regnskapsfører for Øverland Andelslandbruk til en praksisplass én dag i uken.
Både rådgiveren ved Mølla Kompetansesenter, rådgiveren i NAV og daglig leder hos Øverland Andelslandbruk syntes det hørtes ut som en god idé å la meg jobbe som praktikant én dag i uka for Øverland Andelslandbruk. Det ga meg en unik anledning til å bli bedre kjent med andelslandbruk som en måte å organisere matproduksjon på og det ga meg et unikt innblikk i organisasjonsformen samvirkeforetak. En interesse som fortsatt holdes vedlike den dag i dag.
Mitt ansvar ble i hovedsak å føre regnskapet i tillegg til at jeg sto ansvarlig for all fakturering og betalingsoppfølging av andelslandbruket sine medlemmer. Alle som bidro i ledelsen av andelslandbruket var enten frivillige eller innleide og det ble derfor ikke utbetalt lønn.
Attest: